Meny

Kycklingpanna med palsternacka & äpple

4 PORTIONER

600 g kycklinglårfilé
1 msk olja
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
3 dl grädde
1 tärning hönsbuljong
2 palsternackor, skalade
1 dl skivad purjolök
1 äpple, persilja

Stek kycklingen i olja i en het stekpanna på båda sidor. Salta, peppra och riv i vitlöken. Tillsätt vatten, grädde och buljong. Låt sjuda i ca 15 minuter.

Skär palsternackorna i jämnstora bitar, koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Lägg palsternacka och purjo i pannan, låt sjuda ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och riv över äpplet. Strö över hackad persilja och bjud med kokt potatis.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, palsternacka & purjolök

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...