Meny

Blomkålsris med purjo & zucchini

2-3 PORTIONER

1 purjolök eller 1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 blomkål
1/2 zucchini
2 msk olja, t ex kokos- eller olivolja
salt och peppar

Ansa och skär den vita delen på purjon i strimlor. Skala och hacka vitlöken.  Riv blomkålen fint på rivjärn. Skär zucchini i små bitar.

Hetta upp oljan i en stekpanna, stek lök och vitlök på medelvärme tills löken är glansig.

Tillsätt blomkålsrivet och stek på medelvärme tills den börjar mjukna, ca 10 minuter, passa så det inte bränner.

Lägg i zucchinin och låt steka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Gott till quinoa eller ris.

Recept: admin

Tips blomkål, purjolök & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...