Meny

Frittata med zucchini, mynta och fetaost

2–3 PORTIONER

1 liten rödlök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
2 msk olivolja
1 medelstor zucchini, tunt skivad
salt och peppar
5 ägg
1 msk strimlad färsk mynta
ca 50 fetaost

Sätt ugnen på grillvärme.

Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en stekpanna. Tillsätt zucchiniskivorna och stek tills de har fått fin färg. Salta och peppra.

Vispa ihop ägg och mynta. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över zucchinin och strö över fetaosten. Stek i några minuter tills frittatan är krämig ovanpå och har fått fin färg under. Ställ in stekpannan under grillelementet i ugnen tills äggen just har stelnat.

Stjälp upp frittatan på en skärbräda och skär den i mindre bitar. Kan ätas varm, ljummen eller kall. Ringla gärna över lite god olivolja.

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...