Meny

Zucchiniomelett med pinjenötter och örter

4 PORTIONER

2 medelstora zucchini (ca 600 g), tunt skivade
salt och peppar
3 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja + smör, till stekning
6 ägg
2 msk mjölk
2 msk hackad bladpersilja
2 msk hackad dill
2 msk hackad färsk mynta
1/2 dl pinjenötter, lätt rostade

Lägg zucchiniskivorna i ett durkslag och vänd dem i drygt 1/2 tsk salt. Låt rinna av i 30 minuter.

Krama zucchiniskivorna för att få ut den sista vätskan. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja i en stor stekpanna tills den just har börjat få färg. Tillsätt zucchiniskivorna och låt fräsa lite tills de har fått lite färg, 5–10 minuter. Peppra, dra åt sidan och håll varma.

Vispa ihop ägg, mjölk och en nypa salt i en skål. Hetta upp lite olivolja och en klick smör i en liten stekpanna. Häll ungefär en fjärdedel av äggblandningen i pannan. Lägg en rad av zucchini, örter och pinjenötter på omelettens mitt och stek i någon minut. Vik ihop omeletten med en stekspade och lägg över den på en tallrik. Stek ytterligare 3 omeletter på samma vis.

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...