Meny

Spaghetti med zucchini, sardeller och vitlök

4 PORTIONER

400 g spaghetti
1–2 zucchini
2 vitlöksklyftor, hackade
4–6 sardellfiléer
1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar
riven parmesanost

Koka spaghettin ”al dente” i saltat vatten.

Riv zucchini grovt på ett rivjärn. Låt torka lite på hushållspapper.

Fräs vitlök och sardeller i olivolja i en stor stekpanna eller kastrull ett par minuter. Lägg i zucchinin, salta och peppra, och låt fräsa ytter­ligare 5 minuter. Vänd ner den varma och väl avrunna spaghettin i ­pannan. Servera med parmesanost.

Tips vitlök & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...