Meny

Aubergine- och zucchinigryta

4 PORTIONER

2 auberginer
1 zucchini
1 1/2 tsk salt
2 lökar, skivade
3 msk matolja
2 msk tomatpuré
2 tsk hackad färsk timjan, eller 1 tsk torkad
1 msk hackad färsk dragon eller, 1/2 msk torkad
7 1/2 dl valfri buljong
saft av 1 lime
1 dl hackad färsk dill
2 msk maizena + lite vatten
1 krm kajennpeppar
salt och vitpeppar

Skala auberginerna och skär i 3 cm stora bitar. Strö över salt. Skär zucchinin i lika stora bitar.

Fräs löken gyllenbrun i lite av oljan i en stekpanna. Lyft upp den och lägg över i en gryta. Tillsätt reste­rande olja i stekpannan och stek auber­gine- och zucchini­bitarna tills de fått lite färg. Till­sätt tomatpuré, timjan och dragon. Låt fräsa i ytter­­l­igare någon minut. Lägg över i grytan.

Häll i buljong och koka upp. Till­sätt limesaft. Sänk värmen, sätt på ett lock och låt sjuda i 10 minuter.

Rör i dill och red av med maizena utrört i vatten. Koka upp och smak­­­sätt med kajennpeppar, salt och peppar.

Gott med basmatiris till.

Recept: Jens Linder

Tips aubergine & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...