Meny

Red curry med kyckling & aubergine

4 PORTIONER

2 msk röd currypaste
2 msk olja
400 g kycklinglårfilé, strimlad
ca 300 g aubergine, i 2 cm stora bitar
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 förp kokosmjölk (400 ml)
2 msk asiatisk fisksås eller soja
2 tsk farinsocker
2 tsk färskpressad limesaft
rivet skal av 1/2 lime
hackad färsk koriander

Fräs currypasten i oljan i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt kycklingen och låt fräsa med ytterligare ett par minuter. Vänd ner aubergine och vitlök.

Häll i kokosmjölk, fisksås och socker, koka upp och låt koka ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med limesaft och -skal.

Strö hackad koriander över grytan och bjud med ris.

Recept: Lina Wallentinson

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.