Meny

Ajvar

1 SATS

2 stora röda paprikor
1 aubergine
2 msk finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
1 1/2 tsk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på grillvärme.

Halvera paprikorna och ta bort kärnorna. Dela auberginen på längden. Vänd grönsakerna i lite olivolja och grilla dem med skalsidorna uppåt i ugnen tills skalet är lite bränt och bubbligt. Lägg dem i en bunke och täck med plastfilm. Låt svalna något.

Fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja i några minuter utan att de får färg.

Skala paprikorna och auberginen. Mixa de skalade grönsakerna och löken till en slät puré i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med resterande olivolja, vinäger, salt och peppar. God som aptitretare med bröd eller till olika färs- eller grillrätter.

Tips aubergine & paprika

Grönt

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...