Meny

Bön- och paprikagryta

4 PORTIONER

2 msk olivolja
2 stora vitlöksklyftor, krossade
1 gul eller röd lök, tunt klyftad
2 paprikor, gärna olika färger, urkärnade och tärnade
1 burk hela tomater, ca 400 g
1 msk tomatpuré
2 1/2 dl grönsaksbuljong
1 burk vita bönor, t ex cannellini, avrunna
10 stora basilikablad, i mindre bitar
2 dl oliver, urkärnade
salt och peppar
(en nypa strösocker)

Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja i en kastrull eller gryta. Tillsätt paprika och låt fräsa i ytterligare ett par minuter. Rör i tomater, tomatpuré och buljong. Låt sjuda under lock (med en liten glipa öppen mot slutet) i 40 minuter. Rör om då och då.

Tillsätt bönorna och oliverna och låt dem bli varma. Smaksätt med basilika, salt, peppar och eventuellt en nypa socker.

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...