Meny

Kycklinggryta med paprika och oliver

4 PORTIONER

ca 500 g kycklingfilé, strimlad
2–3 msk olivolja
salt och peppar
1 lök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
1–2 paprikor, strimlade
1/2 fänkål, tunt skivad
1 dl vitt vin
1 dl kycklingbuljong
4 tomater, grovt hackade
1 dl svarta oliver med kärnor
1/2 dl grovt strimlad basilika

Fräs kycklingen, lite i taget, tills den får färg i olivolja i en stek­panna. Salta, peppra och lägg över i en kastrull.

Tillsätt lök, vitlök, paprika och fänkål. Låt fräsa i ett par minuter.

Häll i vin, buljong och tomater. Låt sjuda 10 minuter. Vänd ner oliver och basilika. Smaksätt med salt och peppar.

Ris eller bulgur är gott till.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...