Meny

Paprikaomelett

1 OMELETT = CA 2 PORTIONER

4 ägg
1 msk vatten
1/2 tsk salt + svartpeppar ur kvarn
2–3 små paprikor
1 mild chilifrukt, t ex jalapeño
2 msk olivolja
2 msk finhackad persilja

Knäck äggen och blanda dem med en gaffel tillsammans med vatten, salt och peppar.

Kärna ur och finhacka paprikorna och chilifrukten. Fräs bitarna i olivoljan i en medelvarm stek­panna under omrörning tills de mjuknar utan att bli brynta.

Höj värmen, tillsätt eventuellt lite mer olja och häll ner omelettsmeten. Rör hastigt och skaka pannan tills omeletten nästan stelnat helt. Sluta röra och låt den fräsa lite till. Strö över persilja och servera.

Recept: Jens Linder

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...