Meny

Ratatouille med rosmarin

4 portioner

 4 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver eller chiliflakes
1 tomat, hackad
2 morötter, hackade
1–2 paprikor, hackade
500 g passerade tomater
1/2 tsk rosmarin
1 tsk äppelcidervinäger
salt och peppar

Hetta upp olja i en kastrull eller gryta. Pressa i vitlöksklyftor, krydda med chili och stek försiktigt. Vänd ner den hackade tomaten och stek lite till. 

Lägg i hackade morötter och paprika i grytan och häll över tomatsås. Smaksätt med rosmarin, äppelcidervinäger, salt och peppar. 

Låt småkoka under lock i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Servera med ris och förslagsvis en fet yoghurt.

Recept: Niina Snijder

Tips morot, paprika & rosmarin

Grönt

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...