Meny

Paprika med sardeller och kapris

4 PORTIONER

1 röd paprika
1 gul paprika
knappt 1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, i bitar
10–12 svarta oliver
3 sardellfiléer, grovt hackade
1 msk kapris
1 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Halvera paprikorna, kärna ur och skär dem i strimlor. Stek gyllenbruna i olja i en het stekpanna, ca 10 minuter.

Vänd ner vitlök, oliver, sardeller och kapris i pannan. Stek någon minut. Rör i socker och slå på vinäger. Låt steka i ytterligare 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Servera som förrätt, gärna på ett gott grovt bröd, eller som tillbehör till kött. Gott både kallt och varmt.

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...