Meny

Gulasch med paprika och chili

4 PORTIONER

1 kg fläskkarré
smör
3 lökar, skivade
3 vitlöksklyftor, skivade
2 röda paprikor, grovt tärnade
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 tsk kummin
1–2 tsk sambal oelek
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
rivet skal och saft av 1 citron
salt och peppar

Skär köttet i grytbitar. Bryn i smör, lite i taget. Lägg över bitarna i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, paprika, tomatpuré, paprikapulver, kummin och sambal oelek. Låt steka i ytterligare 5 minuter.

Tillsätt tomater och vatten. Riv i citronskalet och låt sjuda tills köttet är mört, 1–1 1/2 timme. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

Gott med surkål till.

Recept: Ingela Persson

Tips chili & paprika

Grönt

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...