Meny

Lökchutney med apelsin och chili

1–2 BURKAR

saft från 2 apelsiner och rivet skal från 1
2 gula eller röda lökar, klyftade och skivade
1 chili, urkärnad och finhackad
3 vitlöksklyftor, skivade
1 msk hackad färsk ingefära
5 gröna kardemummakapslar
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk bruna senapsfrön
150 g strösocker
1 1/2 dl vitvinsvinäger
1 1/2 dl vatten
salt

Häll apelsinjuicen i en vid kastrull. Tillsätt övriga ingredienser förutom salt. Blanda väl, koka upp och låt småkoka ca 40 minuter. Rör då och då så att det inte bränns.

Smaka av chutneyn med salt. Häll upp på väl rengjorda burkar. Gott till exempelvis revbensspjäll.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin, chili & gul lök

1/30

Grönt

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...