Meny

Hel kyckling med paprika & mandel

4 PORTIONER

1 hel majskyckling
2 paprikor
2 lökar
4 vitlöksklyftor
1/2 citron
1/2 dl olivolja
salt och grovmalen svartpeppar
1 tsk spiskummin
2 dl salta mandlar
1 dl hackade blandade örter, t ex persilja, basilika och gräslök

Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.

Dela paprikorna, ta bort kärnhuset och skär i grova bitar, skala löken och skär i grova klyftor. Lägg paprika och lök runt kycklingen.

Riv vitlöken och skalet på citronen i en skål, pressa i citronsaften och tillsätt oljan. Vispa ihop och skeda citronoljan över kyckling och grönsaker. Salta och peppra ordentligt och pudra över spiskummin.

Sätt in i ugnen och låt stå i ca 1 timme. Ös kycklingen då och då. Höj till 175° och stek ytterligare i 10 minuter eller tills skinnet får lite färg. Kolla så att kycklingen är klar.

Strö över hackade mandlar och örter. Gott till couscous eller rostad potatis.

Recept: Ingela Persson

Tips citron, gul lök, paprika & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...