Meny

Tomatsalsa med bönor & zucchini

4–6 PORTIONER

ca 200 g körsbärstomater, tärnade
1/2 lök, tärnad
2 dl kokta kidney-, svarta eller vita bönor
1 tsk hackad röd chili
1 tsk fint hackad ingefära
1/2 lime, fint rivet skal och saft
1 liten zucchini, i små tärningar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
1/2 dl hackad basilika eller koriander

Blanda tomat, lök, bönor, chili och ingefära. Rör ner lime. Låt stå och dra.

Stek zucchinin hastigt i lite oljan, riv i vitlök. Låt steka tills det får färg. Salta.

Vänd ner zucchini och resten av oljan i salsan. Smaksätt med salt och rör ner örter. Gott till exempelvis tacorätter.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...