Meny
fennel-5413705_1920

Fänkål med krondill & tomat

4 PORTIONER

1 fänkål
2 dl grädde
2 kvistar krondill
1 lök
2 stora tomater
salt och peppar

Skär fänkål i tunna klyftor med roten kvar så att klyftorna håller ihop. Koka nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Koka upp grädden med krondillskvistarna och låt sjuda tills grädden tjocknar. Skala och tärna löken fint. Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset (spara det till grytor). Dela tomathalvorna på hälften.

Ta bort krondillen ur grädden. Vänd ner fänkål och lök och koka upp. Salta och peppra. Rör ner tomaterna.

Gott till en bit fisk eller kokt nypotatis och ett par kräftstjärtar.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål, gul lök, krondill & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...