Meny

Snabb fänkålssoppa med tomat & vita bönor

4 portioner

1 fänkål
1 stjälk blekselleri
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 tomater
1 tsk torkad basilika
8 dl grönsaksbuljong
1 frp stora vita bönor
salt och peppar
2 dl kokt pasta
1 knippe färsk basilika
riven parmesan

Dela fänkålen, skiva den och bleksellerin. Fräs tillsammans med lök och vitlök i olja i en gryta tills det mjuknar, utan att få färg. Rör ner hackade tomater och basilikan i grytan.

Tillsätt buljong, låt koka upp och sjud i ca 15 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Skölj bönorna och låt rinna av väl. Rör ner bönor och kokt pasta. Servera med strimlad basilika och parmesan.

Recept: Ingela Persson

Tips blekselleri & fänkål

Grönt

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...