Meny

Foliebakad blekselleri med lök, äpple, timjan och rökt skinka

2 PORTIONER

1 blekselleristånd
2 rödlökar, tunt skivade
2 äpplen, klyftade
1 knippe timjan
50 g smör
salt
100 g rökt lufttorkad skinka, tunt skivad

Sätt ugnen på 180°.

Skölj bleksellerin och lägg den på en bit aluminiumfolie. Lägg lök, äpple, timjan och smör ovanpå. Salta. Linda skinkskivorna runt sellerin och slå in alltsammans i folien. Lägg paketet i ugnen och baka tills bleksellerin blivit mjuk, ca 30 minuter.

Halvera bleksellerin, ös med smör och servera med exempelvis stekt svamp.

Recept: Mauritz Larsson

Tips blekselleri

Blekselleri/Stjälkselleri

Bleksellerin som också kallas stjälkselleri och bladselleri, är en släkting till rotsellerin men på bleksellerin...