Rimmad blekselleri med tomat och lök
4 PORTIONER
2 stjälkar blekselleri
1/2 tsk salt
4 tomater, skivade
1 dl fint skivad purjolök
2 tsk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
svartpeppar
Skär blekselleri i tunna stavar och lägg på ett fat. Strö över salt, låt stå och dra i ca 5 minuter.
Lägg tomater och purjolök i en bunke. Vispa ihop vinäger och olja och vänd ner det och bleksellerin i bunken. Smaksätt med grovmalen svartpeppar.
21 recept med Blekselleri
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Sellerisallad
- Grönsakslasagne
- Tomatsallad med kronärtskocka & ricotta
- Sellerijuice med äpple & ingefära
- Ljummen tomatsallad med blekselleri
- Tartar med tomat, blekselleri & kapris
- Snabb fänkålssoppa med tomat & vita bönor
- Äppelsallad med blekselleri och valnötter
- Ugnsstekt palsternacka med äpple och blekselleri
- Sallad på blekselleri, grapefrukt och äpple
- Rimmad blekselleri med tomat och lök
- Getost med blekselleri- och päronsallad
- Brieost med äppel- och bleksellerisallad
- Blekselleritopping
- Blekselleri med ostdipp
Blekselleri/Stjälkselleri
Bleksellerin som också kallas stjälkselleri och bladselleri, är en släkting till rotsellerin men på bleksellerin...