Blekselleri med ostdipp
8 PORTIONER
6 stjälkar blekselleri
100 g gorgonzola
4 msk vispgrädde
100 g mascarpone
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Skölj bleksellerin, skär den i stavar och lägg i kallt vatten. Låt dra i kylen ca 1 timme tills de är riktigt krispiga.
Smula ner osten i en skål, rör i grädde och mascarpone till en jämn kräm. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
Häll av vattnet från bleksellerin, låt rinna av väl. Dippa i ostkrämen.
21 recept med Blekselleri
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Sellerisallad
- Grönsakslasagne
- Tomatsallad med kronärtskocka & ricotta
- Sellerijuice med äpple & ingefära
- Ljummen tomatsallad med blekselleri
- Tartar med tomat, blekselleri & kapris
- Snabb fänkålssoppa med tomat & vita bönor
- Äppelsallad med blekselleri och valnötter
- Ugnsstekt palsternacka med äpple och blekselleri
- Sallad på blekselleri, grapefrukt och äpple
- Rimmad blekselleri med tomat och lök
- Getost med blekselleri- och päronsallad
- Brieost med äppel- och bleksellerisallad
- Blekselleritopping
- Blekselleri med ostdipp

Blekselleri/Stjälkselleri
Bleksellerin som också kallas stjälkselleri och bladselleri, är en släkting till rotsellerin men på bleksellerin...