Meny
tomatoes-5356_1920

Tartar med tomat, blekselleri & kapris

2–4 PORTIONER

1 bifftomat
2 msk fint tärnad lök
1 msk fint tärnad blekselleri
1 msk kapris
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
1 msk hackad persilja
grovt malen svartpeppar och salt
3 msk majonnäs
ett par droppar citronjuice

Tärna tomaten fint och lägg i en skål. Blanda lök, blekselleri, kapris, vinäger och dijonsenap i en skål och låt stå och dra i ca 10 minuter.

Vänd ner tomat, olja och persilja i den andra skålen och smaksätt med svartpeppar och salt.

Smaksätt majonnäs med citronjuice.
Fördela tomat-tartaren på tallrikar eller lägg på ett fat. Klicka ut majonnäs och servera med exempelvis rostat surdegsbröd, ett par salladsblad eller poatatischips.

Recept: Ingela Persson

Tips blekselleri & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...