Meny

Tomatragu med mangold & oliver

4 PORTIONER

4 tomater
1/2 lök
2 vitlöksklyftor
2 blad mangold
1 dl olivolja
1/2 dl grovhackade oliver
1/2 dl kapris
peppar

Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset (kärnhusen kan sparas i frysen, bra till t ex en tomatsås). Tärna tomaterna.

Skala och tärna löken, skala och skiva vitlöken. Skölj och strimla mangolden.

Värm oljan i en vid kastrull eller stekpanna. Strö i mangold, lök och vitlök och låt fräsa ett par minuter. Stäng av värmen och rör ner övriga ingredienser. Smaksätt med peppar.

Gott till exempelvis ugnsbakad fisk, grillad kyckling eller potatisgnocchi.

Recept: Ingela Persson

Tips mangold & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...