Meny

French toast med mangold & purjo

4-8 PORTIONER

4-6 blad mangold, skivad
1/2 purjolök, skivad
1 msk olja
salt och peppar
8 skivor toastbröd, gärna surdeg
3 ägg
3 dl mjölk
salt, peppar, smör till stekning
vällagrad ost, t ex präst el parmesan

Stek mangold och purjo mjukt i olja i en stekpanna. Salta och peppra.

Skär bort kanterna på toastbrödet. Vispa ihop ägg och mjölk, smaksätt med salt och peppar. Dränk brödet i äggsmeten och stek det gyllenbrunt på båda sidor i smör i en stekpanna.

Skeda mangoldfräset över brödet. Riv över rikligt med ost och bjud med
t ex rökt eller gravad lax och sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips mangold & savojkål

Grönt

Lite annat

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...