Meny

Savojkåls- och morotsragu

4 PORTIONER

1/2 savojkålshuvud, tunt strimlat
1/2 dl hackad rödlök
1 msk olivolja
1 morot, grovt riven
1–2 msk smör
ett par droppar rödvinsvinäger eller citron
salt och peppar
(hackad färsk ört, t ex persilja)

Plocka bort de yttersta bladen på savojkålshuvudet. Skär bort rotstocken och strimla kålen. Skölj ordentligt under rinnande vatten. Koka strimlorna hastigt i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten och låt rinna av väl.

Fräs lök i olja i en kastrull i ett par minuter utan att den får färg. Tillsätt kål och morot och låt fräsa i ytterligare någon minut. Smaksätt med en klick smör, vinäger, salt, peppar och eventuellt persilja eller någon annan färsk ört.

Gott till exempelvis kyckling eller fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...