Meny

Stekt lax med savojkål, bacon och lök

4 PORTIONER

2 små röda lökar, skivade
ca 100 g bacon, grovt hackad
2 msk smör
1 savojkålshuvud, tunt strimlat
1/2 dl kyckling-, grönsaksbuljong eller vatten
4 laxkotletter
olivolja
salt och peppar
ca 1 msk grov senap
ca 2 msk färskpressad citron
2 msk hackad persilja

Fräs lök och bacon i smör i en kastrull i ett par minuter. Vänd ner kålen och tillsätt buljong eller vatten. Sätt på ett lock och låt sjuda tills kålen är mjuk, ca 10 minuter. Rör om då och då.

Stek laxkotletterna i olja i en stekpanna i ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.

Smaksätt savojkålen med senap, citron, persilja och peppar. Fördela den på tallrikarna och lägg laxkotletterna ovanpå.

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...