Meny

Savojkålssoppa

4 PORTIONER

1 morot, skivad
1 palsternacka, skivad
3 potatisar, skivade
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
1–2 msk olja
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
1/2 tsk torkad timjan
1–2 lagerblad
1/2 savojkålshuvud, strimlat
salt och peppar
1 msk smör

Fräs rotfrukter, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i buljong, tillsätt kryddor och låt koka i 15 minuter. Lägg i kålen och låt koka i ytter­ligare 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och en klick smör.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...