Meny

Gräddkokt savojkål med färs och hasselnötter

4 PORTIONER

500 g färs, t ex lamm-, nöt- el vego-
1 msk smör
400 g savojkål, strimlad
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk timjan
3 dl vispgrädde
salt och peppar
1 dl salladslök, strimlad
1 dl hasselnötter, rostade, skalade, grovt hackade

Fräs färsen i smöret i en stor stekpanna tills den fått färg.

Tillsätt savojkål, vitlök och timjan, fortsätt steka tills kålen är mjuk. Tillsätt grädde, koka upp och sjud i ca 15 minuter eller tills röran är krämig. Smaksätt med salt och peppar.

Vänd ner salladslök och hasselnötter vid servering. Gott till exempelvis kokt potatis eller potatismos.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...