Meny

Savojkål med citron och mandel

4 PORTIONER

1/2 savojkålshuvud
2 vitlöksklyftor, skivade
1/2 dl olivolja
1/2 dl pressad citron
1/2 dl vitt vin
1 dl vatten
salt och peppar
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackade salta mandlar

Skär savojkålen i fyra klyftor med roten kvar så att de håller ihop. Stek med vitlök i olja i en vid kastrull eller stekpanna med höga kanter tills klyftorna fått färg. Tillsätt citron, vin och vatten. Salta, peppra och lägg på ett lock. Låt sjuda mjuka på svag värme tills vätskan nästan kokat bort.

Strö över persilja och mandel. Gott till exempelvis kyckling eller fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...