Gräddig savojkål med hasselnötter
4 portioner
ca 500 g savojkål
1 morot, skalad och tärnad
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
2 dl grädde
salt och peppar
1 dl skållade, rostade hasselnötter
Skär bort den grövsta mittnerven på kålbladen och strimla kålen.
Värm oljan i en stor kastrull på låg värme. Sautera morötter och kål i kast-rullen tills de mjuknar och blir gyllene. Riv i vitlök och tillsätt grädde. Låt sjuda tills grädden tjocknar.
Smaksätt med salt och peppar. Strö i hasselnötter och servera till viltfärsbiffar.
78 recept med hasselnötter, morötter & Savojkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kryddinlagda grönsaker
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Krispiga morötter med senapsdipp
- Citrusfrisk juice
- Rödbetsjuice
- Gräddig savojkål med hasselnötter
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Krämig grönkålssoppa
- Sallad på morot- & polkabeta
- Rödbetsjos med morot
- Hummus med chilimorötter
- Kålsallad med morötter & granatäpple
- Honungsglaserade morötter med chili
- Rostade morötter
- Mustig höstsoppa
- Morötter med kantareller & krondill
- Stuvad savoykål med senap & örter
- Morotsjuice med äpple & gurka
- Quinoasallad
- Morötter med dill & Västerbottensost
- Grönsaksvåfflor
- Pytt i panna på rotfrukter
- Rödbetssallad med apelsin
- Vegansk “katsu curry” med aubergine
- Sötpotatis- morotssoppa med ingefära
- One pot pasta med grönsaker
- Sötpotatisbowl
- Morotssoppa
- French toast med mangold & purjo
- Savoykålsfräs med brynt smörcrème
- Savojkål med brynt apelsinsmör & nötter
- Savojkål med äpple & senapsgrädde
- Savojkål med svamp & äpple
- Potatissallad med savojkål och senap
- Savojkål med citron och mandel
- Ragu på savojkål/grönkål, purjolök och äpple
- Zucchinisoppa med alger, persilja och smörstekt savojkål
- Smörslungad savojkål med äpple och lök
- Senapsstuvad svartrot med savojkål eller grönkål
- Savojkålssoppa
- Savojkålsragu med tomater och oliver
- Savojkålsragu med tomat och lök
- Savojkålsragu med linser och äpple
- Savojkålspasta med parmesan- och yoghurtsås
- Savojkålsfräs med seitan och frasig vitlökspeppar
- Savojkål med äpple och hasselnötter
- Savojkål med kapris- och hasselnötsdressing
- Savojkål med brynt smör och hasselnötter
- Rotselleri- och savojkålsragu
- Morots- och savojkålssallad
- Lökragu med grönkål eller savojkål
- Gräddkokt svartrot med savojkål och äpple
- Gräddkokt savojkål med svamp och lingon
- Caldo verde
- Buljongkokt savojkål med citron och kapris
- Bräserad savojkål med äpple och honung
- Ingelas savojkålspasta
- Savojkål med svamp och getost
- Savojkåls- och morotsragu
Kött
- Gräddkokt savojkål med färs och hasselnötter
- Vilt- och kålgryta
- Renskav med savojkål och svamp
- Toskansk savojkålsgryta
- Kålsoppa med bacon, bröd och bönor
- Gräddkokt syrad savojkål
- Bräserad savojkål med bacon
- Bakad potatis med bönor, savojkål och rökt sidfläsk
- Savojkål, palsternacka och rökt sidfläsk
- Bönsoppa med savjokål
Savojkål
Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...