Meny

Krämig grönkålssoppa

ca 6 portioner

1 gul lök, hackad
5 vitlöksklyftor, hackade
1 bit ingefära, hackad
5 grönkålsblad
5 palmkålsblad
2 morötter
4-5 potatisar
2-3 msk sojasås
1 nypa chilipulver
salt och peppar
2-3 msk äppelcidervinäger
crème fraîche eller matgrädde

Skala och skär morötter och potatis i bitar. Hetta upp olja i en gryta eller i en stor kastrull. Vänd ner lök, vitlök och ingefära. Stek på medelhög värme en stund tills det är mjukt. Tillsätt grönkål och palmkål och stek lite till. 

Lägg i morot- och potatisbitarna och häll över vatten så att grönsakerna täcks. Koka under lock tills de är mjuka. 

Mixa allt med en stavmixer och smaksätt med soja, chili, salt, peppar, vinäger och crème fraîche. Rör om och låt småputtra ett par minuter. Servera med ett gott bröd.

Recept: Niina Snijder

Tips morötter, palmkål & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...