Meny

Hasselbackspotatis

4 portioner

8–10 medelstora fasta potatisar
ca 100 g smör
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1/2 dl ströbröd

Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och skiva den fint så att den precis håller ihop. Ett tips är att lägga skaftet på en träslev tätt mot potatisen nertill så går det lättare. 

Lägg potatisen i en liten ugnsfast form, salta och peppra. Strö över ströbröd och täck med hyvlat smör. Dela vitlöksklyftan och lägg i formen.

Baka potatisen i ugnen tills den blir gyllene och knaprig, ca 30–40 minuter.

Gott till en bit kött eller en bit fisk med vispad crème fraîche och en klick rom. 

Recept: Ingela Persson

Tips potatis, smör & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...