Meny

Kycklinggryta med rabarber & grön chili

4 PORTIONER

500 g kyckling, bröst- eller lårfilé
1 klick smör
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 dl kokosmjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
1 rödlök
1 stjälk rabarber
1/2 mild grön chili
basilika eller koriander

Dela kycklingfiléerna på mitten, stek dem i en het stekpanna i smöret på båda sidor så att kycklingen får färg.

Riv i vitlök, salta och peppra. Strö över majsstärkelse. Tillsätt grädde och kokosmjölk.

Smula i buljong, koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Salta och peppra.

Skala löken, dela den och skär i tunna båtar. Skölj rabarbern och skär i ca 5 cm långa bitar, skiva bitarna tunt.
Skiva eller hacka chilin fint.

Vänd ner lök, rabarber och chili i grytan, blanda runt. Strö över örter och servera med ris eller nudlar.

Recept: Ingela Persson

Tips rabarber & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...