Ingelas rabarberkaka
1 STYCKEN
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl grovt riven mandelmassa
1 tsk grovt malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
smör och ströbröd, till formen
ca 500 g rabarber
ca 50 g smör
rikligt med pärlsocker
Vispa ägg och socker lätt i en bunke. Tillsätt mjöl, mandelmassa, kardemumma och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten.
Skala rabarbern och skär i ca 3 cm långa bitar. Tryck ner dem i smeten, klicka över smör och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen, 225°, ca 20 minuter. Gott med glass till.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka