Rabarberchutney
1 SATS
300 g rabarber, i mindre bitar
1 gul lök, finhackad
3 msk vitvinsvinäger
1 liten kanelstång
1 msk riven färsk ingefära
2 kryddnejlikor
1/2 chilifrukt, hackad
1 dl råsocker
salt
Blanda alla ingredienser utom salt i en kastrull. Låt dra i 15 minuter.
Koka upp och låt sjuda i 30 minuter. Smaksätt med salt. Låt svalna. Servera chutneyn kall till exempelvis grillad kyckling eller fläskkött.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka