Rabarbersylt
1 SATS
500 g rabarber
300 g strösocker
3 msk koncentrerad flädersaft
Skala rabarbern, skär i skivor och lägg i en kastrull. Tillsätt socker och saft. Låt dra i ca 15 minuter.
Koka upp och låt sjuda tills blandningen har tjocknat, ca 20 minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt. Gott till både pannkakor, scones och syltkakor.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka