Rabarberkompott
4 PORTIONER
500 g rabarber
100 g strösocker
lite vaniljsocker
(2 1/2 dl vatten och 1 tsk potatismjöl)
Skär rabarberstjälkarna i 2 cm tjocka bitar. Koka dem tillsammans med strösocker och vaniljsocker i ca 15 minuter. Rör ihop vatten och potatismjöl och red kompotten om konsistensen är alltför rinnig.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka