Meny

Blomkål med rabarber och dill

4 PORTIONER

ca 400 g blomkål
1 liten rabarberstjälk
25 g smör
3 msk olivolja
1 lök, fint tärnad
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
rivet skal och saft av en 1/2 citron
salt och peppar

Skär blomkålen i 4 större eller 8 mindre klyftor, skär inte bort mittstocken för då går klyftorna lättare sönder. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Lyft upp klyftorna, låt rinna av väl och lägg på ett fat.

Skala rabarbern. Skiva riktigt tunt på mandolin eller med potatisskalare.

Smält smöret och tillsätt olivolja. Lägg i rabarberskivorna och löken och rör försiktigt runt tills de mjuknat. Vänd ner örter, smaksätt med fint rivet citronskal och -saft, salt och peppar. Skeda rabarbern över blomkålen.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål & rabarber

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...