Rabarberpaj med ingefära, brynt smör & hasselnötter
CA 8 PORTIONER
400 g rabarber
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
1 msk riven ingefära
Pajsmul:
150 g smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 1/2 dl skalade hasselnötter
2 1/2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200°C.
Skär rabarbern i 1 1/2 cm långa bitar, blanda med potatismjöl, socker och ingefära. Häll ut i en ugnsform.
Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nötigt. Dra av från värmen och häll i socker och sirap.
Mortla eller hacka nötterna grovt och vänd ner tillsammans med mjölet. Klicka ut smeten på rabarbern och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Servera gärna med glass eller lättvispad grädde.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka