Meny
rheum-791719_1920

Rabarberpaj med ingefära, brynt smör & hasselnötter

CA 8 PORTIONER

400 g rabarber
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
1 msk riven ingefära
Pajsmul:
150 g smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 1/2 dl skalade hasselnötter
2 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200°C.

Skär rabarbern i 1 1/2 cm långa bitar, blanda med potatismjöl, socker och ingefära. Häll ut i en ugnsform.

Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nötigt. Dra av från värmen och häll i socker och sirap.

Mortla eller hacka nötterna grovt och vänd ner tillsammans med mjölet. Klicka ut smeten på rabarbern och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Servera gärna med glass eller lättvispad grädde.

Recept: Ingela Persson

Tips rabarber