Rabarberdressing
1 sats
1 liten stjälk rabarber
1 dl mild olja
4–5 sötmandlar
1 tsk rivet citronskal
1 msk flytande honung
färska örter exempelvis timjan, rosmarin eller citronmeliss
salt och peppar
Skär rabarbern i mindre bitar och mixa med resten av ingredienserna. Sila dressingen och smaksätt med salt och peppar. Om dressingen blir för tjock går det fint att späda med lite olja.
Gott att blanda med exempelvis färsk kål, blomkål eller gurka.
32 recept med honung, Rabarber & Sötmandel
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Betor med yoghurt, nötter & honung
- Honungsglaserade morötter med chili
- Rostad palsternacka med dipp
- Rödkålssallad med äpple
- Råriven rödkål med äpple & grönmögelost
- Vinägerpicklad rabarber
- Rabarberpaj med ingefära, brynt smör & hasselnötter
- Sallad med vitkål och rabarber
- Ulriks rabarbercoleslaw
- Sallad med spetskål och rabarber
- Rabarber- och fänkålssallad med dill
- Blomkål med rabarber och dill
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka