Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
500 g rabarber
3 msk socker
Pajdeg:
70 g lönnsirap eller annan sirap/agave
30 g rismjöl
135 g mandelmjöl
130 ml vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Bland bitarna med socker och ställ åt sidan.
Blanda ihop sirap, mjölen och vatten i en annan bunke. Fördela degen jämt i en pajform. Sprid ut rabarberbitarna ovanpå degen och pressa ned dem försiktigt. Baka i ugnen i ca 40 minuter, rabarbern ska bli mjuk.
Servera varm med vaniljsås eller vaniljglass.
Recept: Niina Snijder
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka