Kryddig rabarberpaj
CA 6 PORTIONER
ca 500 g rabarber
3/4 dl strösocker, 1/2 msk potatismjöl
Smuldeg:
11/2 dl havregryn
11/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
125 g rumsvarmt smör
1/2 tsk krossad kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 200°C Skölj och skär rabarbern i bitar, lägg i en pajform. Vänd runt med socker och potatismjöl.
Blanda ingredienserna till smuldegen i en skål till smulig konsistens. Strö degen över rabarbern.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka