Vaniljmarinerad rabarber
4 PORTIONER
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 vaniljstång, halverad och urskrapad
4–5 stjälkar rabarber
rivet skal och saft av 1 citron
200 g hallon eller jordgubbar
strimlad färsk mynta
Koka upp vatten, socker, urskrapad vanilj och vaniljstång i en kastrull.
Skär rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Skiva tunt på längden. Lägg rabarbern i den varma lagen och låt först svalna i rumstemperatur och sedan bli kall i kylen.
Lyft upp vaniljstången och tillsätt citronskal och -saft. Vänd ner bär och strö över mynta. Gott med vaniljglass och maränger till.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka