Meny

Vaniljkokt frukt med bär och parfait

4 PORTIONER

2 rabarberstjälkar, skalade
4 persikor
1/2 liter jordgubbar, halverade

VANILJPARFAIT:
4 äggulor
80 g florsocker
1 vaniljstång, urskrapad
4 dl vispgrädde, vispad

SOCKERLAG:
2 dl vatten
2 dl strösocker
1 vaniljstång, urskrapad

Vispa äggulor, florsocker och vanilj till parfaiten poröst. Vänd ner grädden. Frys i lämplig form.

Koka upp vatten, socker och vanilj till lagen i en kastrull. Låt koka ihop till en simmig konsistens.

Skär rabarbern i mindre bitar och persikorna i klyftor. Koka dem mjuka i sockerlagen. Fördela jordgubbarna i djupa tallrikar, skeda över frukten och lite sockerlag. Servera med vaniljparfait.

Tips persika & rabarber

Persika

Persikan tillhör våra vanligaste stenfrukter. Merparten av dem som kommer till Sverige har odlats i Kalifornien...