Vaniljkokt frukt med bär och parfait
4 PORTIONER
2 rabarberstjälkar, skalade
4 persikor
1/2 liter jordgubbar, halverade
VANILJPARFAIT:
4 äggulor
80 g florsocker
1 vaniljstång, urskrapad
4 dl vispgrädde, vispad
SOCKERLAG:
2 dl vatten
2 dl strösocker
1 vaniljstång, urskrapad
Vispa äggulor, florsocker och vanilj till parfaiten poröst. Vänd ner grädden. Frys i lämplig form.
Koka upp vatten, socker och vanilj till lagen i en kastrull. Låt koka ihop till en simmig konsistens.
Skär rabarbern i mindre bitar och persikorna i klyftor. Koka dem mjuka i sockerlagen. Fördela jordgubbarna i djupa tallrikar, skeda över frukten och lite sockerlag. Servera med vaniljparfait.
33 recept med Persika & Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vit choklad-panna cotta med persika
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Ugnsstekta persikor med honung och mandel
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Sheilas kaka
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Persikosallad
- Ingelas rabarberkaka
- Amarettogratinerade persikor
- Grillad persika med honung
Lite annat
Persika
Persikan tillhör våra vanligaste stenfrukter. Merparten av dem som kommer till Sverige har odlats i Kalifornien...