Meny

Sheilas kaka

6 PORTIONER

6 mogna nektariner eller persikor, halverade och urkärnade
4 rågade tsk råsocker
1 vaniljstång, urskrapad
4 msk vatten
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 stora ekologiska ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

TILL SERVERING:
vaniljsås, -glass eller crème fraiche

Sätt ugnen på 175°.

Lägg frukterna i en kastrull med socker, vaniljfrön och vatten. Låt sjuda i 5 minuter. Lägg dem i en välsmord och lätt mjölad pajform.

Vispa smör, socker och ägg pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och blanda väl. Bred ut smeten över frukten. Grädda i ugnen i 45 minuter.

Servera kakan med vaniljsås, -glass eller crème fraiche.

Tips nektarin & persika

Persika

Persikan tillhör våra vanligaste stenfrukter. Merparten av dem som kommer till Sverige har odlats i Kalifornien...