Sheilas kaka
6 PORTIONER
6 mogna nektariner eller persikor, halverade och urkärnade
4 rågade tsk råsocker
1 vaniljstång, urskrapad
4 msk vatten
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 stora ekologiska ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
TILL SERVERING:
vaniljsås, -glass eller crème fraiche
Sätt ugnen på 175°.
Lägg frukterna i en kastrull med socker, vaniljfrön och vatten. Låt sjuda i 5 minuter. Lägg dem i en välsmord och lätt mjölad pajform.
Vispa smör, socker och ägg pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och blanda väl. Bred ut smeten över frukten. Grädda i ugnen i 45 minuter.
Servera kakan med vaniljsås, -glass eller crème fraiche.
16 recept med Nektarin & Persika
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Nektarinisglass
- Fruktsallad med honung och mynta
- Vit choklad-panna cotta med persika
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Ugnsstekta persikor med honung och mandel
- Sheilas kaka
- Philadelphiamousse med nektarin och hallon
- Persikosallad
- Honungsglaserade nektariner med lavendel och glass
- Amarettogratinerade nektariner
- Amarettogratinerade persikor
- Grillad persika med honung
- Grillad nektarin med honung
Persika
Persikan tillhör våra vanligaste stenfrukter. Merparten av dem som kommer till Sverige har odlats i Kalifornien...