Meny

Philadelphiamousse med nektarin och hallon

4 PORTIONER

3 nektariner
1 msk koncentrerad hallonsaft
2 dl hallon (tinade från frysen går bra)
4 favoritkakor, t ex drömmar,
mandelskorpor

PHILADELPIAMOUSSE:
200 g philadelphiaost
2 msk mjölk
2 msk strösocker
1 nypa vaniljsocker
2 dl vispgrädde, lätt vispad

Lägg osten i en bunke.

Blanda mjölk, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp blandningen, häll över osten och rör ihop. Vänd ner grädde och rör till en jämn smet. Fördela moussen i 4–6 glas. Ställ i kylen.

Skär nektariner i klyftor. Lägg i en skål. Tillsätt saft och rör runt. Fördela nektarinerna och hallonen på moussen och smula över krossad favoritkaka.

Recept: Ingela Persson

Tips nektarin

Nektarin

Nektarinen är en typ av slätskalig persika som liksom den senare tillhör våra vanligaste stenfrukter. Är den mogen...