Philadelphiamousse med nektarin och hallon
4 PORTIONER
3 nektariner
1 msk koncentrerad hallonsaft
2 dl hallon (tinade från frysen går bra)
4 favoritkakor, t ex drömmar,
mandelskorpor
PHILADELPIAMOUSSE:
200 g philadelphiaost
2 msk mjölk
2 msk strösocker
1 nypa vaniljsocker
2 dl vispgrädde, lätt vispad
Lägg osten i en bunke.
Blanda mjölk, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp blandningen, häll över osten och rör ihop. Vänd ner grädde och rör till en jämn smet. Fördela moussen i 4–6 glas. Ställ i kylen.
Skär nektariner i klyftor. Lägg i en skål. Tillsätt saft och rör runt. Fördela nektarinerna och hallonen på moussen och smula över krossad favoritkaka.
10 recept med Nektarin
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Nektarin
Nektarinen är en typ av slätskalig persika som liksom den senare tillhör våra vanligaste stenfrukter. Är den mogen...