Vanilj-inkokt rabarber
4 PORTIONER
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 vaniljstång, halverad och urskrapad
2–4 rabarberstjälkar
TILL SERVERING:
vaniljglass + sockerkaka eller
200 g hallon + vaniljsås + mandelskorpor
Koka upp sockret, vattnet och vaniljstången i en kastrull.
Skala rabarbern och skär den i 4-5 cm långa bitar. Lägg ner dem i lagen och låt mjukna lite på svag värme (det kan gå väldigt snabbt). (Spara saften och späd med kolsyrat vatten. Himla gott en solig dag:)
Servera rabarbern med glass och en bit nybakad sockerkaka eller rör ner hallon i vaniljrabarbern och servera med vaniljsås och mandelskorpor.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka