Syltkakor med rabarber och ingefära
ca 20 st
3 dl vetemjöl
150 g rumsvarmt smör
¾ dl socker
½ tsk bakpulver
½ tsk torkad ingefära
½ dl rabarbersylt
Sätt ugnen på 175 grader.
Knåda ihop alla ingredienser utom sylten till en jämn deg. Rulla degen till en korv. Skär i skivor och forma till runda bollar. Fördela i små kakformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten grop i mitten och klicka i rabarbersylt.
Grädda i ugnen i 10–15 minuter.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka