Syltkakor med rabarber och ingefära
CA 20 STYCKEN
3 dl vetemjöl
150 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk torkad ingefära
1/2 dl rabarbersylt, se recept
Sätt ugnen på 175°.
Knåda samman alla ingredienser utom sylten till en jämn deg. Rulla till en korv och skär i ca 20 skivor. Forma till runda bollar och lägg i små kakformar. Gör en liten grop i mitten och lägg i en klick rabarbersylt. Grädda i ugnen 10–15 minuter.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka